Der Grup

Otopark Zemin İşleri

Zeminleri darbelere ve aşınmaya karşı koruyan, taze beton ve şap yüzeyine uygulanan korundum agrega hidrolik bağlayıcı ve katkı maddelerinden oluşan bir yüzey sertleştiricisidir. Renkli de kullanılan inorganik renk pigmentleri alkalilere ve gün ışığına dayanıklıdır.
 
KULLANIM ALANLARI:
orta ve ağır trafiğe maruz zeminlerde aşınma direncini arttırmak ve yüzeyin tozumasını engellemek için kullanılır; Metal işleyen fabrikalar, Mekanik Atölyeler, Otoparklar, Depolar, Yükleme ve boşaltma alanlarında, Tamirhane ve garajlarda, Yoğun forklift ve transpalet trafiğinin olduğu depolama alanları, Uçak hangarları ve helikopter pistlerinde.
 
ÖZELLİKLERİ:
Kullanılan yüzeyin dayanımı normal betona göre 4 - 6 kat artar.
Darbeye, aşınmaya, karşı dayanıklıdır.
Geçirimsizliği yüksektir.
Betonun tozumasını engeller ve kolay temizlenir.
Beton yüzeyindeki düşük su/çimento oran nedeniyle basınç dayanımı yüksektir.
Endüstriyel yüzey temizleyiciler motor yağı, madeni yağlar ve deterjanlara dayanıklıdır.
İç ve dış mekânlarda uygulanabilir.
Değişik uygulama yöntemleriyle tesktürlü yüzey (baskılı beton) elde etmek mümkündür.
 
UYGULAMA: 
Beton Dökümü: Anolar hazırlandıktan sonra beton dökülür. Vibrasyonlu mastar ile kal ıba yerleştirilen beton kontrol mastarı ile yüzey düzeltilir. Gerekirse tahta mala ile son bir düzeltme yapıla bilir. Yüzey Sertleştiricinin Uygulanması: Uygulama yapılacak beton yüzeyi çok ıslak veya çok kuru olmamalıdır. Yüzey sertleştiricin ihtiyacı olan nemi alabilecek kadar ıslak olmalıdır. Eğer beton kuru olursa yüzey sertleştirici beton ile birleşmeyecek zeminden kabuk kabuk kalkacakta çok ıslak bir yüzeyde ise yüzey sertleştirici ayrışacak yüzeyde gerekli mukavemetler ve dayanım olmayacaktır. Bundan dolayı yüzeydeki kanama suyu varsa alınmalıdır. Beton üzerinde basıldığında 2-3 mm derinliğinde iz bıraktığı an  uygulanması için uygun priz zamanıdır. Yüzey sertleştiricinin uygulanacağı alana gereken miktardaki  paketleri anoların etrafına getirilerek el veya mekanik serpme makinesi ile yüzeye homojen olarak atılır. Yüzey sertleştiricinin betonun suyunu alarak renk değiştirmesi beklenmeli ve daha sonra disk perdahı ile malzemenin beton ile bütünleşmesi sağlanır. 5 kg/m² üzeri uygulamalarda malzemenin önce 2/3 ü serpilmeli disk işlemi yapıldıktan sonra geri kalan 1/3 miktardaki malzeme serilerek tekrar disk ile perdahlanmalıdır. Kaba perdah işlemi bittikten sonra son perdahlamalar ince bıçak ayarlamaları yapılarak istenilen parlaklık sağlanıncaya kadar yapılmalıdır. Uygulama sırasında kesinlikle yüzeye su serpilmemelidir. Kürleme: Uygulama bitiminden 1 saat içinde hidratasyon suyunun buharlaşmasını, kılcal rötre çatlamalarını önlemek, betonun mukavemetini de artırmak için yüzey koruma altına alınmalıdır. Derz Yerleri: 1 - 3 gün içerisinde derz kesimi yapılmalı. Derzler uygun bir derz dolgu macunu ile doldurulmalıdır. (Betonun rutubetinin derz dolgu macunun istediği seviye geldiği zaman)
 
TEKNİK BİLGİLER:
Basınç Mukavemeti
75 - 80 N / mm²
Agrega Sertliği
9 MOHS scala
Darbe Dayanımı
% 30 ağırlık kaybı (2000 çevrim)
Sarfiyat
4 - 8 kg / m2 (Renkli uygulamalarda min 5 kg / m²)
Renk
Beton grisi, Kırmızı, Yeşil
SARFİYAT
Yük ve trafik durumuna göre 4 - 8 kg / m² Renkli uygulamalarda min. 
5 kg / m² kullanılmalıdır.
AMBALAJ VE DEPOLAMA
rutubete dayanıklı 20kg lık kraft torbalardadır. 
Korumalı ve kuru yerlerde depolandığında raf ömrü en az 6 aydır.
UYARI: Soğuk (<+5°C), sıcak (>+30°C) hava şartlarında uygulama yapılmamalıdır, çalışırken koruyucu gözlük ve eldiven kullanınız. Cilde temas durumunda bol su ile yıkayınız. Göze temas durumunda ise derhal doktora başvurulmalıdır.

 Otopark Zemin İşleri

Copyright © 2018. Her Hakkı Saklıdır. Sitemizin herhangi bir şekilde kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması halinde yasal haklarımız işletilecektir.

MİMAR SİNAN MAH. ÜSKÜDAR CAD. NO:1 YEDPA TİC.MER.H2-2 PASAJ/116 ATAŞEHİR - İSTANBUL

0 (532) 615-7718 - info@dergrup.com.tr